BILJNA MEDICINA

Iscijeljujuća snaga prirode

Erekcijska disfunkcija - prevencija


Erekcijska disfunkcija može imati različite uzroke. Više je stvari koje čovjek može uraditi u svrhu prevenciju, pa tak i ovdje vrijedi izreka 'Bolje spriječiti, nego liječiti.' Ipak, kada se govori o prevenciji, tu ne spadaju slučajevi gdje problemi s erekcijom nastaju uslijed povreda i nesretnih slučajeva. Osim toga, prevencija je i otežana i kada se govori o bolestima koje kao posljedicu mogu imati erektilnu disfunkciju, a koje su genski naslijeđene. Prevencija u ovim slučajevima mogla bi biti van kontrole. Pa ipak, većina muškarac moći će poduzeti korake koje će smanjiti vjerojatnost pojave erekcijske disfunkcije. To se može postići na uglavnom taj način da se preventivno djeluje na pojavu raznih bolesti, jer erekcijska disfunkcija uglavnom je u vezi s nekom bolesti ili nuspojavama lijekova koji se uzimaju protiv izvjesne bolesti. Slijedi kratak prikaz stvari koje mogu preventivno djelovati kako za očuvanje zdravlja, tako i za održanje zdravih seksualnih funkcija.

Prehrana. Loša prehrana može na više različitih načina dovesti do impotecije. Nedostatak hranjivih sastojaka, vitamina i minerala može biti faktor rizika pojave raznih bolesti. Hrana s previše kolesterola i soli može dovesti do hipertenzije. Hipertenzija, a i lijekovi za hipertenziju, mogu biti uzrokom slabih erekcija. Također može doći do nastajanja naslaga na žilama što je također jedan od uzroka erekcijske disfunkcije. Previše karbohidrata mogu dovesti do pojave dijabetesa, koji slično umanjuje snagu erekcija. Stoga, uravnotežena i zdrava prehrana, s dosta voća i povrća, umanjit će vjerojatnost ne samo raznih bolesti već i vjerojatnost pojave erekcijske disfunkcije.

VigaPlus - prirodne tablete za poboljšanje erekcija - uspješnost 98%

  • Povećava intenzitet i učestalost erekcija
  • Svladava ED
  • Povećava proizvodnju dušičnog oksida
  • Potiče tvrđe i čvršće erekcije
  • Povećava seksualnu želju i snagu
  • Jača libido i vitalnost kod muškaraca

Prirodne biljne tablete koje sadrže mješavinu biljnih ekstrakata, vitalnih vitamina i mineralnih sastojaka, VigaPlus ne pomaže samo u borbi protiv erektilne disfunkcije, već i povećava ugodu u seksu i jača želju za seksom. Jača intenzitet orgazma i nema štetnih nuspojava. VigaPlus je lak način da povećate vaš libido i poboljšate kvalitetu vaših erekcija! Saznajte više>>>

 

Prekomjerna težina. Prekomjerna težina neće direktno utjecaja na erekcije ali je važan faktor nastnka dijabetesa, visokog krvnog tlaka i bolesti kardiovaskularnog sistema. Kao što je već rečeno, prehrana bi trebala biti uravnotežena, te bi općenito trebalo smanjiti prekomjerni unos kalorija. Prekomjerni unos kalorija može dovesti do nastajanja masnih naslaga u krvnim što može doprinijeti pojavi impotencije.

Tjelesno vježbanje. Da su tjelesno vježbanje i tjelesna aktivnost dobri za zdravlje, danas je svima jasno. Više je mehanizama djelovanja na koje će tjelesna aktivnost poboljšati zdravlje, uključujući i seksualno zdravlje. Tjelesna aktivnost i vježbanje mogu spriječiti pojavu kardiovaskularnih bolesti, smanjiti nivo kolesterola i te su način za kontrolu tjelesne težine. Svi spomenuti su važni faktori pojave erekcijske disfunkcije. Osim toga, tjelesna aktivnost i vježbanje mogu imati pozitivan psihološki efekt za muškarca, mogu smanjiti intenzitet stresa, dovesti do povećanog samopoštovanja i samopouzdanja gdje se sve to može prenijeti i na seksualni život. Jedno ispitivanje obavljeno na muškarcima preko 50 godina pokazalo je da su oni koji su bili tjelesno aktivniji imali bolje erekcije s 30% manjim rizikom za pojavu impotencije nego oni koji su bili manje aktivni.

Alkohol. Ispitivanja upućuju na definitivnu vezu alkoholizma i impotencije. Manje količine alkohola neće imati štetnog djelovanja, dok kronični alkoholizam može postati ozbiljan problem. Mnogi muškarci su iskusili da previše pića može dovesti do privremenih problema sa seksualnim funkcijama. No kronični i dugotrajni alkoholizam može naštetiti nervnom sistemu remeteći tako vezu između mozga i genitalija. Ovo može dovesti do problema s erekcijom.

Alkoholizam može dovesti i do drugih problema kao što su smanjena seksualna želja. Alkoholizam također može biti posljedica psiholoških faktora kao što su depresija i tjeskoba, koji će također loše djelovati na seksualne funkcije. Kada se zatim sve to zbroji s alkoholizmom, rezultat je još pogubniji. Stoga, čovjek bi se na svaki način trebao riješiti prekomjernog konzumiranja alkohola.

Pušenje. Svaki muškarac koji bi želio raditi na prevenciji erekcijske disfunkcije, trebao bi razmotriti da prestane puušiti. Pušenje je inače visokorizično ponašanje. Na kutijama jasno ne samo da piše da ono izaziva rak i bolesti srca, već također da može dovesti i do impotencije. Pušenje doprinosi nastanku ateroskleroze, tj. pojave naslaga na krvnim žilama. Time dolazi do slabijeg dotoka krvi u organe uključujući tu i genitalije. Istraživanja su pokazala da je vjerojatnost pojave erekcijske disfunkcije duplo veća kod pušača nego nepušača, s tim da što osoba duže puši, rizik je veći. Katkad je to nemoguće, ali trebalo bi izbjeći i sekundarno pušenje.

Stres. Stres je mač s dvije oštrice, na jednoj nas strani potiče i motivira na akciju i uvodi nas u novo iskustvo koje može biti dobro na više načina. Negativna strana stresa može biti loša i za fizičko i za mentalno zdravlje, a stoga i seksualni život. To je posebno činjenica kada čovjek iskusi više stresa nego što njime može upravljati. Previše stresa može dovesti do kemijske neravnoteže u tijelu, oslabiti imunološki sistem i tako dovesti do bolesti kao što su hipertenzija, problemi sa spavanjem, depresija, bolesti srca, a sve su to mogu biti uzroci erekcijske disfunkcije. Stres može negativno djelovati na seksualni žvot kod muškaraca i žena. Stres može dovesti do pribjegavanja alkoholizmu, pušenje, prekomjernom unosu hrane i onda je situacija još gora. Stres nije moguće izbjeći ali je potrebno naučiti nositi se s njim.

 

Prirodni nacin da se poboljsa libido i ojacaju erekcije.

 

 

----------


biljni proizvodu